loader image

Kerti tó ásás, medenceásás, öntöző rendszer telepítése, ásása

20 év tapasztalat

Miért építtessen kerti tavat, medencét?

A legszebb otthon, kert hangulatához és komfortjához is nagy pluszt adhat, ha kerti tavat, medencét építtetünk. A víz szinte mindenkinek a nyugalmat, kikapcsolódást, nyári élmények felidézését jelenti. Így nem meglepő, ha otthonunkba is szeretnénk becsempészni egy keveset ebből a hangulatból. Igen ám, de mind a kerti tó, mind pedig a medence építése nagy feladat. Ehhez sok munka, speciális eszközök, és nagy tapasztalat kell, így egyedül kevesen mernek belevágni.

Engedje meg, hogy segítsünk! Ha felkeres minket, Önnek nem lesz más dolga, csak a munkánk gyümölcsét élvezni, hiszen cégünk elvégez minden szükséges munkát, ami az Ön kényelmét szolgálja! Cégünk vállal minden szükséges munkafolyamatot, így a gépi földmunkát, az árokásást, sóderszállítást, kerti tó szedést is. Mindezt precízen, nagy szakértelemmel végezzük, hogy sokáig élvezhesse majd a gyönyörű környezetet.

A keletkezett földtöbblet miatt sem kell aggódnia, hiszen mind a medenceásás, mind a kerti tó ásás, mind pedig az öntöző rendszer telepítés után keletkező földtöbblet elszállítását is elvégezzük. Keressen minket mihamarabb, hogy a következő szezonban már Ön is átélhesse a kerti tó vagy a saját medence nyújtotta örömöket!

A kerti tó, és ami mögötte van

Kerti tavat szeretne, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Segítünk! A kerti tó szedését bízza ránk, de addig is, míg felkeres minket, íme, néhány tanács a kerti tó gondozását illetően, hogy alaposan tájékozódhasson, mielőtt belevág!

 A kerti tó szedése pontos tervezést igényel, ezzel a későbbi gondozást könnyítjük meg.

 Szivattyúra is szükség lesz, illetve a kerti tóban lévő szivattyút hetente tisztítani kell.

 A tóban élő halainkat érdemes olyan etetőkeretből táplálni, amely a víz felszínén lebeg, mert ezzel megakadályozhatjuk, hogy a haleledel a kövek közé ragadjon. Így megkönnyítjük a kerti tó takarítását.

 Igyekezzünk kordában tartani a halak számát.

 Nyári forróságban gondoskodjunk a víz rendszeres utántöltéséről.

 

Amire még külön érdemes figyelni, az a kerti tó téliesítése, ami a vízhőmérséklet tartós 8-10 °C alá csökkenésekor szükséges. A kerti tó szedésénél figyelni kell arra, hogy a 110 cm-es mélységet mindenképp megtartsuk, így halaink le tudnak húzódni a tó aljára, és ott áttelelhetnek.

Kerti tó szedésével kapcsolatos kérdésekkel bátran forduljon hozzánk, a munkálatok során felmerülő tereprendezést is el tudjuk végezni Önnek! A tó szedését követően a keletkezett földtöbbletet is el tudjuk szállítani.