loader image

Sávalapásás, épületek pincetömbjének kiemelése

20 év tapasztalat

Sávalapásás szakszerűen, korszerű munkagépekkel

A sávalapásás igen fontos alapozási földmunka, amelynél nagyon jelentős a precizitás. A sávalapok szélességét pontosan kell meghatározni. Az alap ásása igen nehéz földmunka, amelyhez mi rendelkezünk a megfelelő munkagépekkel. A sávalap kiásásakor fontos odafigyelni arra, hogy az alap széle ne szakadjon be. Ehhez igen precíz, általában gépi munkára van szükség.

Szintén nagyon lényeges, hogy a sávalap mélysége túlnyúljon a fagyhatáron. Így elkerülhető, hogy a jövőben az alap meglazuljon, és a falak, illetve az aljzat repedezzen. A minimális mélység sávalap ásásakor 80 cm, de ajánlott legalább 110 cm mély sávalapot készíteni. Több évtizedes szakmai tapasztalatunk a garancia arra, hogy Önnek is szakszerűen kialakított sávalapot alakítunk ki.

Cégünk a sávalapásás során keletkező földtöbblet elszállítását is elvégzi, amennyiben Ön igényt tart erre.

Egy épület pincetömbjének kiemelése során kulcsfontosságú szereppel bírnak a gépi és környezeti összetevők. Ezt a földmunka típust szinte lehetetlen célgépek nélkül igényesen megvalósítani. Cégünk a pincetömbök alapok kiásását több géptípussal végzi. A kiemeléskor ügyelünk arra, hogy megfelelő hely jusson a pince későbbi falának, illetve a külső vízszigetelő rétegnek is.

A pincetömbökből kitermelt föld elszállítását (amennyiben az feleslegessé válik) billenős autókkal végezzük, akár a munkafolyamattal egyetemben, vagy akár az építkezés végeztével. Amennyiben a pincetömb kiemelése során törmelék kerül felszínre, annak az elszállítását is vállaljuk a legközelebbi hivatalos lerakóhelyre.